Skip to content

Průzkumná družice úspěšně vypuštěna

 

Zpráva Státního úřadu pro leteckou a kosmickou technologii Korejské lidově demokratické republiky

 

Pchjongjang 22. listopadu čučche 112 (2023) (KCNA) – Státní úřad pro leteckou a kosmickou technologii Korejské lidově demokratické republiky ve 22 hodin 42 minut a 28 sekund 21. listopadu čučche 112 (2023) úspěšně vypustil průzkumnou družici „Malligjong-1“ pomocí nového typu nosné rakety “Čchollima-1” z raketové odpalovací stanice Sohe v okrese Čcholsan, provincie Severní Pchjongan.

Nosná raketa nového typu „Čhollima-1“ letěla normálně po zamýšlené dráze letu a 705 sekund po startu, ve 22 hodin 54 minut 13 sekund, přesně umístila průzkumnou družici „Malligjong-1“ na oběžnou dráhu.

Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti KLDR vážený soudruh Kim Čong Un sledoval start průzkumné družice na místě.

Doprovázeli ho zástupce vedoucího oddělení Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Kim Čong Sik a generální ředitel Všeobecného raketového výboru KLDR soudruh Čang Čchang Ha.

Vážený soudruh Kim Čong Un sledoval start průzkumné družice a srdečně blahopřál kádrům, vědcům a technikům Státního úřadu pro leteckou a kosmickou technologii a souvisejících oddělení, kteří významně přispěli k vybudování válečných odstrašujících sil naší republiky a nejsprávněji a nejdokonaleji provedli rozhodnutí 8. sjezdu KSP.

Státní úřad pro leteckou a kosmickou technologii ​​předloží 9. plénu 8. Ústředního výboru KSP plán, podle kterého v blízké budoucnosti dodatečně vypustí několik průzkumných satelitů, aby bylo možné dále provádět průzkum jihokorejského území a oblastí operační pozornosti ozbrojených sil republiky.
 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp