Skip to content

Vážený soudruh KIM ČONG UN vyjádřil hlubokou soustrast u rakve zesnulého soudruha Čche Tche Boka


 
Pchjongjang 21. ledna čučche 113 (2024) (KCNA) – Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un za úsvitu 21. ledna vyjádřil hlubokou soustrast u rakve zesnulého soudruha Čche Tche Boka, laureáta Kim Ir Senova řádu a Kim Čong Ilova řádu, bývalého tajemníka Ústředního výboru strany.

Soustrast vyjádřili i tajemníci ÚV KSP.

Soudruh Kim Čong Un uctil minutou ticha památku soudruha Čche Tche Boka, který s nekonečnou oddaností vůdci, důslednými revolučními zásadami a duchem oddané služby vlasti a lidu dosáhl pozoruhodných zásluh v posvátném boji za posílení a rozvoj naší strany a moci republiky.

Soudruh Kim Čong Un s pocitem hlubokého zármutku nad ztrátou starého revolucionáře, který v důvěře a mimořádné péči strany vyrostl ve schopného vůdce na poli školství a až do konce života se z celého srdce věnoval provádění politiky naší strany v oblasti vědy a vzdělávání, rozvoje socialistické kultury a neustálého pokroku revoluce, se zlomeným srdcem obhlédl rakev zesnulého soudruha Čche Tche Boka.

Soudruh Kim Čong Un vyjádřil hlubokou soustrast členům rodiny zesnulého a utěšil je.
 


Soudruh Čche Tche Bok (2016)

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

¨