Skip to content

Monthly Archives: júl 2024

Vážený soudruh KIM ČONG UN provedl inspekci míst velkého poškození povodněmi ve městě Sinuidžu a okrese Uidžu


 
Pchjongjang 29. července čučche 113 (2024) /KCNA/ – 28. července provedl generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un inspekci oblastí postižených záplavami ve městě Sinuidžu a okrese Uidžu v provincii Severní Pchjongan.

Doprovázeli ho tajemníci Ústředního výboru Korejské strany práce soudruzi Čo Jong Won a Pak Tche Song. Číst dál

Slavnostní představení, pochod a shromáždění k 71. výročí vítězství


 
Pchjongjang 28. července čučche 113 (2024) /KCNA/ – Večer 27. července se před Památníkem vítězství ve Vlastenecké osvobozenecké válce konal slavnostní koncert, který pozdvihl potěšení a nadšení ze dne velkého válečného vítězství, zářícího jako symbol nesmrtelné cti a jistého vítězství důstojné Korejské lidově demokratické republiky.

Když se na místo představení dostavil generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un spolu s válečnými veterány, všichni účastníci propukli v bouřlivé provolávání slávy a byl odpálen ohňostroj. Číst dál

Oslavy 71. výročí vítězství ve Vlastenecké osvobozenecké válce

Vážený soudruh Kim Čong Un společně s válečnými veterány navštívil Hřbitov hrdinů Vlastenecké osvobozenecké války

 

 

Pchjongjang 27. července čučche 113 (2024) /KCNA/ – U příležitosti 71. výročí vítězství ve Vlastenecké osvobozenecké válce navštívil generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un ráno 26. července Hřbitov hrdinů Vlastenecké osvobozenecké války.

Soudruh Kim Čong Un si prohlédl hřbitov spolu s válečnými veterány. Číst dál

Výstava známek k 71. výročí vítězství ve Vlastenecké osvobozenecké válce

Pchjongjang 23. července čučche 113 (2023) /KCNA/ – U příležitosti 71. výročí vítězství ve Vlastenecké osvobozenecké válce byla 22. července ve Výstavní síni korejských známek zahájena výstava poštovních známek „Věčné dějiny válečného vítězství“.

Součástí výstavy jsou také různé poštovní známky shromážděné filatelisty v Pchjongjangu. Číst dál

Vážený soudruh KIM ČONG UN vedl na místě výstavbu pobřežní turistické zóny Wonsan-Kalma


 
Pchjongjang 18. července čučche 113 (2024) /KCNA/ – Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un vedl 16. července na místě výstavbu pobřežní turistické zóny Wonsan-Kalma. Číst dál

Vážený soudruh KIM ČONG UN vedl na místě přípravy stavby pobřežní farmy města Sinpcho


 
Pchjongjang 16. července čučche 113 (2024) /KCNA/ – 15. července navštívil generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un spolu s vedoucími kádry strany a vlády lokalitu Pchungo-dong města Sinpcho v provincii Jižní Hamgjong, kde si prohlédl území pro výstavbu pobřežní farmy, seznámil se s plánem práce a svolal na místě setkání vedoucích pracovníků příslušného odvětví.

Po setkání si vážený soudruh Kim Čong Un prohlédl vodní plochu pro akvakulturu. Číst dál

Nové plakáty ke splnění závěrů 10. pléna 8. ÚV KSP

Pchjongjang 14. července čučche 113 (2024) /KCNA/ – Byly vydány nové plakáty.
 
Plakáty “Vše pro splnění závěrů 10. pléna 8. Ústředního výboru Korejské strany práce!” a “Skvěle ukončeme tento rok hrdými novátorskými úspěchy!” ukazují revoluční vůli a odvahu všeho lidu vlasteneckým a upřímným úsilím jistě provést politické programy stanovené na plenárním zasedání strany.

Nechybějí plakáty odrážející důležité politické úkoly pro neustálé rozšiřování vlastních vědecko-technických sil ve všech sektorech a jednotkách, usilujících o dosažení hodnotných výzkumných úspěchů přímo souvisejících se zlepšováním životní úrovně lidu a zlepšováním nutriční struktury populace. Číst dál

Vážený soudruh KIM ČONG UN vedl na místě výstavbu města Samdžijon


 
Pchjongjang 14. července čučche 113 (2024) /KCNA/ – Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un vedl 11. a 12. července na místě výstavbu města Samdžijon.

Doprovázely ho vedoucí kádry Ústředního výboru Korejské strany práce, mezi nimi člen prezídia politbyra ÚV KSP a předseda vlády soudruh Kim Tok Hun a soudruzi Čo Jong Won, Ri Il Hwan a Kim Če Rjong. Číst dál

Pietní shromáždění u příležitosti 30. výročí úmrtí velkého vůdce soudruha KIM IR SENA

Ústřední smuteční shromáždění

 

 

Pchjongjang 8. července čučche 113 (2024) /KCNA/ – 8. července se na Kim Ir Senově náměstí slavnostně konalo Ústřední shromáždění u příležitosti 30. výročí úmrtí velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena.

Na pódium shromáždění se dostavil generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un.

Na pódiu stanuly vedoucí kádry strany, vlády a orgánů ozbrojených sil, mezi nimi členové prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce soudruzi Kim Tok Hun, Čo Jong Won, Čche Rjong He a Ri Pjong Čchol, funkcionáři vlády, organizací pracujícího lidu, ministerstev a ústředních orgánů a zasloužilé osobnosti.

Místa pro hosty obsadily staré vedoucí kádry, které dlouhou dobu pracovaly ve straně, vládě a orgánech ozbrojených sil, mezi nimi soudruzi Kim Jong Nam a Pak Pong Džu.

Člen politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce a tajemník Ústředního výboru strany soudruh Ri Il Hwan pronesl smuteční projev „Posvátné revoluční zásluhy velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena jsou navždy nesmrtelné.” Číst dál