Skip to content

Pietní shromáždění u příležitosti 30. výročí úmrtí velkého vůdce soudruha KIM IR SENA

Ústřední smuteční shromáždění

 

 

Pchjongjang 8. července čučche 113 (2024) /KCNA/ – 8. července se na Kim Ir Senově náměstí slavnostně konalo Ústřední shromáždění u příležitosti 30. výročí úmrtí velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena.

Na pódium shromáždění se dostavil generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un.

Na pódiu stanuly vedoucí kádry strany, vlády a orgánů ozbrojených sil, mezi nimi členové prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce soudruzi Kim Tok Hun, Čo Jong Won, Čche Rjong He a Ri Pjong Čchol, funkcionáři vlády, organizací pracujícího lidu, ministerstev a ústředních orgánů a zasloužilé osobnosti.

Místa pro hosty obsadily staré vedoucí kádry, které dlouhou dobu pracovaly ve straně, vládě a orgánech ozbrojených sil, mezi nimi soudruzi Kim Jong Nam a Pak Pong Džu.

Člen politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce a tajemník Ústředního výboru strany soudruh Ri Il Hwan pronesl smuteční projev „Posvátné revoluční zásluhy velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena jsou navždy nesmrtelné.”

 

 

Návštěva Paláce slunce Kumsusan

 

 

Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un navštívil 8. července, v den největšího národního smutku, Palác slunce Kumsusan.

Doprovázeli ho členové prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce soudruzi Kim Tok Hun, Čo Jong Won, Čche Rjong He a Ri Pjong Čchol a členové ústředního řídícího orgánu strany, poslanci Nejvyššího lidového shromáždění, funkcionáři Ústředního výboru strany a velitelé štábů útvarů ozbrojených sil.

 

Vzpomínkový koncert

 

 

U příležitosti 30. výročí úmrtí velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena se 8. července v divadle Samčijon konal koncert, který naplnil srdce všeho lidu země a vojáků lidové armády s pocitem nejhlubší úcty k posvátnému životu a věčným neutuchajícím zásluhám velkého zakladatele státu, věčného vůdce revoluce.

Koncertu se zúčastnil generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un.

Doprovázeli ho předseda vlády soudruh Kim Tok Hun a ministryně zahraničí soudružka Čche Son Hui.

 

Provinční pietní shromáždění

 

 

Uctění památky velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena v poledne 8. července

 

 

Položení květin k sochám velkých vůdců

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp