Skip to content

Vážený soudruh KIM ČONG UN provedl inspekci míst velkého poškození povodněmi ve městě Sinuidžu a okrese Uidžu


 
Pchjongjang 29. července čučche 113 (2024) /KCNA/ – 28. července provedl generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un inspekci oblastí postižených záplavami ve městě Sinuidžu a okrese Uidžu v provincii Severní Pchjongan.

Doprovázeli ho tajemníci Ústředního výboru Korejské strany práce soudruzi Čo Jong Won a Pak Tche Song.

Soudruh Kim Čong Un osobně vedl záchranu a evakuaci obyvatel oblastí zasažených prudkými dešti a plných rizik přírodních katastrof.

27. července spadl v severní pohraniční oblasti naší země a čínské oblasti rekordní déšť, v důsledku čehož hladina řeky Amnok výrazně překročila nebezpečnou úroveň. V důsledku toho vznikla vážná krize – více než 5 000 obyvatel několika ostrovů ve městě Sinidžu a okrese Uidžu v provincii Severní Pchjongan bylo izolováno v oblastech plných rizika záplav.

Na osobní rozkaz soudruha Kim Čong Una byly ihned po vzniku krizové situace do postižených oblastí urychleně vyslány vedoucí kádry strany, vlády a útvarů ozbrojených sil, vrtulníky letectva Korejské lidové armády a různé záchranné čluny námořnictva a námořní hlídkové oddíly jednotek pohraniční stráže byly okamžitě zařazeny do práce na záchraně obyvatel.
 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp