Skip to content

Vážený soudruh KIM ČONG UN opět navštívil povodněmi poškozenou oblast okresu Uidžu


 
Pchjongjang 10. srpna čučche 113 (2024) /KCNA/ – Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un navštívil 8. a 9. srpna znovu oblast zasaženou záplavami v okrese Uidžu v provincii Severní Pchjongan a přijal důležitá opatření pro její obnovu.

Vážený soudruh Kim Čong Un navštívil dočasná stanoviště, kde přebývají oběti povodní, setkal se s nimi a vřele je utěšoval.

Vážený soudruh Kim Čong Un osobně doručil zásoby pomoci připravené Ústředním výborem strany obětem povodní ve městě Sinuidžu a okrese Uidžu svým vlastním osobním vlakem.

Soudruh Kim Čong Un pověřil členy politbyra Ústředního výboru strany, aby vyrazili do terénu a dodali zásoby obětem povodní v provinciích Čagang a Rjanggang.

Vážený soudruh Kim Čong Un přednesl slova útěchy obětem povodní.

Soudruh Kim Čong Un řekl, že veškerá práce strany a státu se nyní soustředí na bitvu za nápravu škod a že silné stavební síly, včetně mládeže a vojáků lidové armády, již byly nasazeny a přeprava záchranného materiálu postupuje podle nouzového systému.
 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp