Skip to content

Američania trpia jadrovou fóbiou

Pchjongjang, 19. januára čučche 107 (2018) (KCNA) – Nukleárna fóbia z jadrovej sily KĽDR spôsobila v USA tragikomédiu.

16. januára padol z neba meteor medzi Ohiom a Michiganom, pričom bol sprevádzaný veľkým hlukom a jasne osvetlil oblohu. To vyvolalo  na amerických internetových stránkach explóziu príspevkov a príbehov o “ohnivej guli na nočnej oblohe”.

Používatelia internetu priznali, že mali obavy, či meteor nemôže byť jadrovou bombou zo severnej Kórey. Používateľ Twitteru napísal vo svojom príspevku, že keď meteor rozjasnil oblohu medzi Ohiom a Michiganom, všetci používatelia internetových sietí dúfali, že je to meteor a nie raketa severnej Kórey.
Ďalší užívateľ Twitteru napísal, že je zarmucujúce, že považoval meteor za bombu zo severnej Kórey a ponáhľal sa na aute.

Veľa ľudí sa ozvalo, že boli veľmi znepokojení v domnení, že meteor je útokom zo severnej Kórey. Ľudia uviedli, že bolo šťastím, že meteor sa nevyskytol cez víkend (13. januára, pozn. prekl.), keď došlo k dezinformáciám o útoku jadrovej bomby.

Ešte väčšou iróniou bol rozruch na Havaji 13. januára. V čase 08:07 všetci občania a turisti na Havaji obdržali varovanie o ohrození balistickou raketou, ktoré ich vyzývalo k evakuácii, pretože hrozí raketový útok a zdôrazňovalo, že to nie je len cvičenie. Občania a turisti, medzi ktorými zavládol veľký zmätok, boli zaneprázdnení evakuáciou v dôsledku veľkého strachu a sebaklamu, ktorý ich prenasleduje kvôli jadrovej sile KĽDR.

Čo je ešte absurdnejšie, že americká Federálna komisia pre komunikáciu uviedla, že výzva na evakuáciu pred útokom balistickej strely, ktorá postavila na nohy celý Havaj, bola spôsobená chybou človeka, ktorý stlačil tlačidlo počas striedania pracovnej smeny.

Prirodzeným dôsledkom v praxi bolo, že celý štát bol uvrhnutý do strachu, pretože občania a turisti dostali varovnú správu, ktorá celkom vážne informovala o “bezprostrednom a skutočnom ohrození balistickou raketou”, čo mohlo byť ich najdesivejšou chvíľou v živote.

V posledných dňoch boli americké sily v južnej Kórei a ich rodiny informované prostredníctvom správ vyslaných cez mobilné telefóny alebo vysielacie prostriedky, aby opustili južnú Kóreu, čo viedlo k obavám, že môže nastať vojna. V Spojených štátoch sa ľudia, ktorí sa ocitli v extrémnom strachu, sa navzájom pretekali, aby si stihli kúpiť mrazené potraviny, plynové masky a tovar na núdzové použitie, čo iba poukazuje na bolesť, ktorou trpia Američania postihnutí vojnovou fóbiou

Následný rozruch v USA a strach spôsobený dokonca prirodzeným javom, pri ktorom došlo k zámene s raketou z KĽDR, je logickým dôsledkom konania samotných USA.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp