Skip to content

Anekdoty zo života Kim Čong Ila: Z východu na západ

Kórejský ľud bol často ohromený pri cestách súdruha Kim Čong Ila za účelom terénneho poradenstva, pretože navštevoval nečakane rôzne miesta. Hovorili, že štýl jeho poľných pokynov im istým spôsobom pripomína kórejských protijaponských partizánov, ktorí dokázali preklenúť obrovské vzdialenosti v krátkom čase.

8. februára 2009, čo bola nedeľa, prišiel do strojárenského komplexu Ragwon, ktorý sa nachádza na severozápadnom cípe krajiny. Cestoval tam vlakom bezprostredne po tom, ako ukončil svoje pokyny v provincii Južný Hamgjong na východnom pobreží, ktoré trvali dlho do noci 6. februára. Urazil 400 km z východu na západ, napriek tomu, že bol v tomto komplexe pred troma mesiacmi.

Vysvetlil funkcionárom v komplexe, že keď sa výstavba kyslikárne stala naliehavou záležitosťou, ponáhľal sa tam hneď po tom, ako poskytol terénne pokyny v niekoľkých továrňach a podnikoch v provincii Južný Hamgjong. Jeho tvár prezrádzala únavu po dlhej ceste.

Po tejto jeho neočakávanej návšteve ostali funkcionári komplexu v nemom úžase.
– Nech je výstavba kyslikárne akokoľvek naliehavá, skutočne ste museli merať takúto cestu dnes, v nedeľu?

Po výmene pozdravov s funkcionármi komplexu a kontrole výrobnej linky na výrobu kyslíka, ich súdruh Kim Čong Il vyzval:
Úspešná obnova výrobných liniek v komplexe hnojív Hungnam závisí od vašej včasnej výroby a dodávok z kyslikárne. Ako viete, kľúčom k riešeniu problému s hnojivami je modernizácia hnojivového komplexu Hungnam.

Vedúci predstaviteľ povedal, že jeho komplex bude robiť všetko pre to, aby sa vyrábalo kvalitne a včas. Vypočujúc si s radosťou jeho rozhodnutie, súdruh Kim Čong Il povedal, že si myslí, že teraz sa už viac nemusí starať o kyslikáreň, keď Ragwonský strojárenský komplex vyjadril svoju ochotu splniť do bodky úlohu, ktorú im dal.