Skip to content

Zahájena studijní cesta školáků

 

Phophjong, 16. března čučche 107 (2018) (KCNA) – U příležitosti 95. výročí od okamžiku, kdy se velký vůdce soudruh Kim Ir Sen vydal na studijní cestu dlouhou tisíc ri (400 km, pozn. překl.), byla zahájena studijní cesta školáků z celé země.

Vlastenecká a revoluční cesta, kterou uskutečnil velký vůdce ve svých 11 letech, mu umožnila dobře poznat zemi a připravit velký plán rozdrcení japonských imperialistů samotným korejským lidem a osvobodit zemi.

 

Výprava opustí Phophjong a dojde do Mangjongde 1000 ri dlouhou cestou velkého vůdce.

Slavnostní zahájení se uskutečnilo v Phophjongu v Kim Hjong Džikově kraji, provincii Rjanggang, 16. března. Účastnili se jej příslušní funkcionáři a funkcionáři svazu mládeže, členové studijních skupin a školáci.

Účastníci položili květinový koš před bronzovou sochu velkého vůdce v místě historické a revoluční slávy v Phophjongu a poklonili se jí. Byly předneseny projevy.

Referent a řečníci vyzvali všechny účastníky studijního pochodu, aby měli na paměti vznešené revoluční myšlenky velkého vůdce a jeho horoucí nenávist k nepříteli a vřelou lásku k zemi a lidu.

Po skončení slavnosti účastníci studijního pochodu vyšli z Phophjongu.

Funkcionáři, pracující lid a školáci z kraje jim popřáli šťastnou cestu.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp