Skip to content

Studijní skupina školáků dorazila do Mangjongde

 

Pchjongjang, 29. března čučche 107 (2018) (KCNA) – Studijní skupina školáků z celé země na 400 kilometrové studijní cestě k výročí 95 let od vykonání 400 kilometrové studijní cesty velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena došla do Mangjongde, jeho rodiště.

Skupina opustila 16. března Pchopchjong, aby prošla cestou spojenou se stopami velkého vůdce a zastřešenou velkým vůdcem soudruhem Kim Čong Ilem.
Její členové pochodovali více než 320 kilometrů přes Hwapchjong, Čanggang, Kanggje, Čončchon, Hjangsan, Kudžang a další oblasti, aby se dostali do Kečchonu, kde ve čtvrtek nastoupili do vlaku do Pchjongjangu.
Za vítání občanů pochodující došli do Mangjongde.
Místopředseda Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Čche Hwi, první tajemník Ústředního výboru svazu mládeže soudruh Pak Čchol Min, předseda komise pro vzdělávání soudruh Kim Sung Du, příslušní funkcionáři a funkcionáři svazu mládeže pozdravili pochodující a na cestě se k nim připojili.

 

V Revoluční škole Mangjongde se konalo setkání k oslavě příchodu studijní skupiny do Mangjongde.
Před setkáním účastníci položili květinový koš k sochám velkých vůdců soudruhů Kim Ir Sena a Kim Čong Ila před školou a vzdali jim poctu.
Soudruh Pak Čchol Min předložil na shromáždění zprávu, po níž následovaly projevy.

 




 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp