Skip to content

Rodong sinmun odsuzuje cvičení zvláštních sil USA

Pchjongjang, 26. srpna čučche 107 (2018) (KCNA) – Podle jihokorejského rozhlasového vysílání uspořádaly speciální letecké jednotky amerických vojáků rozmístěné v Japonsku výcvik letecké dopravy na Filipíny o délce 1 200 km. Vysílání uvedlo, že je možné potvrdit, že v případě změny směru může být cvičení zaměřeno na „proniknutí do Pchjongjangu“.

Před cvičením bylo zjištěno, že jaderná ponorka námořnictva Spojených států amerických “Michigan” převezla na konci července nebo na začátku srpna “zelené barety”, “Delta Force” a další speciální jednotky z japonské Okinawy do námořní základny Činhe na jihu Koreje.V tomto ohledu “Rodong sinmun” (“Noviny práce”) v komentáři v neděli 26. srpna uvádí, že se jedná o extrémně provokativní a nebezpečné vojenské akce, které poškozují těžce dosažený mír na Korejském poloostrově a dialog mezi KLDR a USA a zabraňují provádění singapurského společného prohlášení KLDR a USA.

Komentář pokračuje: Takové chování ukazuje, že USA zamýšlejí zločinné spiknutí k rozpoutání války proti KLDR a dokonce spáchání těch nejtěžších zločinů v případě selhání svých nekalých a lupičských pokusů o  „denuklearizaci v první řadě“.

Nemůžeme než být skeptičtí ke dvojakému postoji Spojených států, které vedou dialog s úsměvem ve tváři a současně pořádají tajná cvičení, zahrnující zabijácké speciální jednotky.

USA se smutně mýlí, pokud by se domnívají, že mohou někoho zastrašovat a dosáhnout svého zlověstného úmyslu otřepanou “diplomacií dělových člunů”, kterou v minulosti používaly jako všemocné zbraně.

USA by měly uvažovat o svých činech.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp