Skip to content

Vydány známky na počest mezikorejských summitů

Pchjongjang, 22. října čučche 107 (2018) (KCNA) – V KLDR byly vydány nové známky (jeden skládací list, dvě jednotlivé a jeden malý list) k oslavě tří kol historických severo-jižních summitů, uskutečněných v letošním roce.

V horní části skládacího listu jsou vytištěna slova “Třetí kolo severo-jižního summitu a vyjednávání” a “27. dubna čučche 107 (2018)”. Uprostřed je otištěn rukopis váženého nejvyššího vůdce maršála Kim Čong Una “Nová historie začíná nyní – na počátku dějin, éry míru. Kim Čong Un 2018. 4. 27″, zapsaný do návštěvní knihy v “Domě míru” na jižní straně Pchanmundžomu na památku historického severo-jižního summitu před zahájením rozhovorů.

Na stranách jsou známky zobrazující “Pchanmundžomskou deklaraci o míru, prosperitě a znovusjednocení Korejského poloostrova“, pamětní kámen výsadby stromu, který připomíná pchanmundžomský severo-jižní summit, a borovici.

 

 

Jednotlivé známky nesou slova “Čtvrté kolo summitu severo-jižního summitu a vyjednávání” a obrázek vlajky jedné Koreje, odrážející vůli všech krajanů pokračovat v nové éře národního usmíření, míru a prosperity.

Na druhé individuální známce a na malém listu jsou napsána slova “Páté kolo severo-jižního summitu a vyjednávání” a “18. – 20. září, čučche 107 (2018)”. Uprostřed malého listu je známka zobrazující “Zářijovou pchjongjangskou společnou deklaraci” a po stranách obraz hory Pektu, posvátné hory korejského národa, na kterou nejvyšší představitelé severu a jihu vystoupili, a mapa Koreje.

Další samostatná známka nese písmena “Urinun hana” (“Jsme jedni”), složená do mapy Koreje, a slova písně “Jsme jedni”.

Současně bylo u příležitosti severojižních summitů a vyjednávání vydáno album na známky “Jsme jedni”.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp