Skip to content

Voľby do NĽZ – skutočné uplatňovanie ľudovej moci

V Kórejskej ľudovodemokratickej republike sa 10. marca uskutočnia všeobecné, demokratické a riadne voľby. Občania KĽDR budú plne uplatňovať svoje demokratické práva pri voľbe poslancov Najvyššieho ľudového zhromaždenia KĽDR, čo v skutočnosti bude uplatňovanie ľudovej moci a ľudovej demokracie.

Voľby v kapitalistických krajinách sú charakteristické podvodmi, očierňovaním a prekrúcaním. V ľudovej Kórei sa však voľby uskutočňujú na základe rovnakého všeobecného hlasovacieho práva, pričom každý, kto je starší ako 17 rokov, môže hlasovať. Žiadny kandidát nemôže kandidovať vo viac ako jednom volebnom obvode. Kandidátov vyberá Demokratický front pre znovuzjednotenie vlasti (DFZV), ktorý sa skladá z politických strán, ako je napríklad Kórejská strana práce, odborových zväzov, zväzu žien, zväzu mládeže a zväzu roľníkov. DFZV je skutočná masová demokratická organizácia, ktorá zastupuje milióny občanov KĽDR, de facto takmer všetkých ľudí v KĽDR.

V kapitalistických krajinách bývajú voľby sprevádzané množstvom cynizmu a negatívnych emócií. Ľudia sa sťažujú, že všetci politici sú rovnakí, že medzi konkurenčnými stranami nie je žiadny rozdiel, že politici nerobia nič pre ľudí a že sú tu len na to, aby si naplnili svoje vlastné vrecká. Výsledkom je, že volebná účasť v kapitalistických krajinách stále klesá. V posledných britských všeobecných voľbách bola účasť 68%, čo znamená, že 32% voličov sa neobťažovalo ísť hlasovať. A to je len špička ľadovca, pretože niektorí ľudia sa ani neobťažujú, aby sa registrovali do zoznamu voličov. V skutočnosti bola britská vláda zvolená menšinou dospelého obyvateľstva. V amerických prezidentských voľbách v roku 2016 bola volebná účasť iba 55%. V KĽDR vo voľbách v roku 2014 bola účasť voličov 99,97%. To dokazuje, že KĽDR je skutočnou demokraciou, pretože poslanci Najvyššieho ľudového zhromaždenia majú skutočný mandát a skutočnú podporu verejnosti.

Voľby do 14. Najvyššieho ľudového zhromaždenia opäť preukážu silu demokratického volebného systému založeného na čučche v KĽDR.

NECH ŽIJE ĽUDOVÁ KÓREA!
NECH ŽIJE ČUČCHE!

Britská asociácia pre štúdium politiky songun
Anglická skupina pre štúdium idey čučche
Spoločnosť britsko-kórejského priateľstva
Britský výbor solidarity pre mier a znovuzjednotenie Kórejského polostrova