Skip to content

V Japonsku byl nalezen muž údajně unesený KLDR

Pchjongjang, 28. května čučche 108 (2019) (KCNA) – List Mindžu Čoson (Demokratická Korea) 28. května komentuje skutečnost, že muž ve věku přes 50 let, který zmizel v roce 1992, byl nedávno v Japonsku nalezen. Připomínaje, že muž byl 27 let na seznamu “pohřešovaných osob” a Japonsko tvrdilo, že “nelze vyloučit možnost únosu ze strany severní Koreje”, uvádí následující:

Japonští reakcionáři bez váhání obvinili KLDR z „únosu“, kdykoli občan zmizel, místo aby vyšetřovali.

Japonsko záměrně viní za problém pohřešovaných osob KLDR. To ukazuje, že japonští reakcionáři mají značný zájem o politizaci této otázky a úmyslně ji prosazují ve svůj prospěch.

Japonští reakcionáři se snaží odvrátit veřejnou nespokojenost od své nespravedlivé politiky, vzbudit v japonské společnosti pocity nepřátelství vůči KLDR jejím očerňováním a vytvořit tak příznivou záminku pro uskutečnění svých divokých ambicí pro militaristickou zámořskou expanzi.

Snaží se také vyhnout se své odpovědnosti za odčinění minulosti, která byla protkána zločinem, a to maskováním Japonska, útočné země, která v minulosti spáchala odporné zločiny, jako oběti.

Ale jejich ubohá podvodná propaganda nemůže nikdy fungovat.

To je důvod, proč je Japonsko veřejností přezdíváno krátkozrakým a malicherným politickým trpaslíkem.

Japonsko by nemělo klamat svět takovými pohádkami jako “únosem severní Koreou”.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp