Skip to content

Hlavný producent železnej rudy

Ťažobný komplex Musan sa nachádza v oblasti Čcholsanbong v okrese Musan, v provincii Severný Hamgjong. Je to odľahlá, od mora vzdialená oblasť v severnej časti Kórey.

Na začiatku 17. storočia boli v tejto oblasti nájdené veľké zásoby železnej rudy a začalo sa s ťažbou. Súčasná baňa, ktorá bola vybudovaná v polovici 20. storočia, má na povrchu zeme ložisko hrubé niekoľko stoviek metrov. Podľa najnovších spravodajských informácií jej rezervy dosahujú niekoľko miliárd ton.

Komplex je známy ako hlavný producent železnej rudy v celej krajine z hľadiska objemu výroby, perspektívy rozvoja a mechanizácie. Ťažba železnej rudy sa tu vykonáva hlavne povrchovým spôsobom.

Podnik sústreďuje veľké rýpadlá a rotačné vŕtačky do oblastí, kde sú bohaté zásoby železnej rudy. Súčasne sa osobitná pozornosť venuje včasnému vývozu ťaženej rudy a odstráneniu skrývky. S cieľom zvýšiť percento koncentrátu zrýchleným tempom prebieha modernizácia výrobných technológií a aktívne sa zavádzajú vysoko účinné metódy na zlepšenie kvality koncentrovaných rúd.

V rámci svižnej snahy o zavedenie obchodných aktivít na modernom základe a oživenie výroby na základe vedy a techniky, komplex zintenzívňuje projekty optimalizácie ťažobného procesu z hľadiska nákladovej efektívnosti a zavedenia integrovaného výrobného a kontrolného systému.

Komplex sa intenzívne snaží ťažiť železnú rudu vo väčších množstvách a dodáva ju do hutníckych závodov. Uprostred pracovného nadšenia baníkov každý deň vznikajú nové inovatívne úspechy.

Naša vlasť (Nenara) – http://naenara.com.kp