Skip to content

Recepce k 71. výročí vzniku KLDR

Praha, 8. září čučche 108 (2019) – Ve čtvrtek 5. září pořádalo velvyslanectví Korejské lidově demokratické republiky v Praze recepci k 71. výročí vzniku republiky (9. 9. čučche 37 /1948/). Přítomen byl chargé d’affaires ad interim  soudruh Kim Čchon Se, personál velvyslanectví, občané KLDR pobývající toho času v ČR, členové Společnosti česko-korejského přátelství Pektusan a České skupiny pro studium a uskutečnění myšlenky čučche v čele s předsedou soudruhem Jozefem Servistou a další hosté z České a Slovenské republiky, mezi nimi osobnosti se zásluhami o rozvoj česko(slovensko)-korejského přátelství a držitelé Řádu přátelství I. a II. stupně.

Nekonečně věčná lidová země Korejská lidově demokratická republika!

 

Zúčastnili se představitelé politických stran a společenských organizací, mezi nimi předseda Ústředního výboru Komunistické strany Čech a Moravy a 1. místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR soudruh Vojtěch Filip, první místopředseda ÚV KSČM soudruh Petr Šimůnek, místopředseda ÚV KSČM a poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR soudruh Stanislav Grospič, předsedkyně Krajského výboru KSČM Praha soudružka Marta Semelová, zástupce generálního tajemníka Ústředního výboru Komunistické strany Československa soudruh Jozef Servista a generální tajemník Komunistické strany české 21 soudruh Zdeněk Klímek.

Účastníci popřáli hrdinné Korejské lidově demokratické republice mnoho úspěchů v budování a obraně socialismu a uctili památku velkých vůdců soudruhů Kim Ir Sena a Kim Čong Ila, kteří rozvinuli osvobozenou část Koreje v neporazitelnou pevnost vlády pracujícího lidu a kolébku lidského štěstí.