Skip to content

Předání nových domů v Čungpchjongu

Pchjongjang, 6. prosince čučche 108 (2019) (KCNA) – Vesnice zemědělského družstva skleníkové zeleniny Čungpchjong byla postavena jako jako příklad výstavby obytných budov v socialistické kulturní obci.

V oblasti Čungpchjongu bylo postaveno vše potřebné pro pohodlný život lidu a  tam, kde se dříve zvedala oblaka prachu, se objevily stovky několikapatrových bytových domů, školy, školky a jesle a veškerá zařízení veřejných služeb s dokonalým interiérem a exteriérem. Vypadají jako krásný obrázek v souladu s okouzlujícím panoramatem moderního velkoplošného zemědělského družstva pro pěstování zeleniny a s lesní školkou a s nádhernou krajinou na pobřeží východního moře.

 

5. prosince se uskutečnilo setkání za účelem udělování povolení k bydlení zaměstnancům zemědělského družstva skleníkové zeleniny a provinční lesní školky Čungpchjong. Setkání se zúčastnili provinční funkcionáři, mezi nimi předseda provinčního výboru Korejské strany práce Severního Hamgjongu soudruh Ri Hi Jong, předseda provinčního zemědělského výboru Severního Hamgjongu soudruh Sin Čchol Ung, armádní budovatelé, funkcionáři a zaměstnanci zeleninového zemědělského družstva Čungpchjong a provinční lesní školky a jejich rodiny a pracující lid okresu Kjongsong.

Na setkání přednesl projev soudruh Ri Hi Jong. Uvedl, že vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un přijal milosrdná opatření na nejvyšší úrovni k postavení obytných domů pro zaměstnance družstva a lesní školky Čungpchjong, a tuto práci energicky vedl. Řekl také, že krásně postavené obytné budovy, které ukazují pýchu civilizace věku Strany práce, byly přiděleny obyčejným pracujícím – to je skutečnost, kterou bylo možné realizovat pouze díky vznešenému pohledu naší strany na lid a výhodám socialistického systému.

Byla předána povolení k bydlení a následovaly projevy. Poté se lidé začali stěhovat do nových domovů.

Oslavy krásně ozdobily svatební obřady tří  párů, které se přestěhovaly do oblasti Čungpchjongu.

 













 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp