Skip to content

Anekdoty zo života KIM ČONG ILA: Výnimočná správa

Nasledujúce sa stalo 1. marca 2002, keď súdruh Kim Čong Il navštívil ženskú rotu Kórejskej ľudovej armády.

V ten deň sa rozprával s trojčatami, ktoré slúžili ako vojačky v rote.

S láskavým úsmevom sa ich spýtal, ako sa volajú.
– “Ja som Jun Hwang Ok.”
– “Ja som Jun Kum Ok.”
– “Ja som Jun San Ok.”

Usmievajúc sa povedal, že keď sa dajú dokopy druhé slová ich mien, vznikne Hwang Kum San (Zlatá hora – prekl.) A dodal, že mená majú zmysel.

Trojčatá pochádzali z horskej dediny v okrese Jangdok v provincii Južný Pchjongan, kde súdruh Kim Ir Sen po oslobodení krajiny zahájil novú históriu „Zlatých hôr“. Pomenovali ich rodičia, ktorí chceli odovzdať legendárny príbeh potomkom.

Súdruh Kim Čong Il okamžite pochopil význam ich mien a opýtal sa ich, kedy vstúpili do armády a kto sú ich rodičia.

Potom povedal: „Narodili ste sa v pchjongjanskej pôrodnici, však?“

Odpovedali, že áno.

“Dostali ste zlaté prstene?” spýtal sa.

Opäť povedali, že áno. Boli mu vďačné za to, že posiela lietadlá pre ženy, ktoré čakajú trojčatá, stará sa o výživu matiek a detí a pri narodení trojčiat posiela dievčatám zlaté prstene a chlapcom strieborné dýky.

Súdruh Kim Čong Il povedal, že rodičia by boli veľmi šťastní, keby videli, ako sa z ich detí stali chrabré vojačky, pričom dodal, že možno majú počas služby v armáde aj nejaké ťažkosti, ale je si istý, že ich prekonajú.

Potom sa spýtal, akí vysokí sú ich rodičia a na koho z nich sa podobajú. Najstaršia z trojčiat povedala: “Moja prvá sestra sa podobá na matku a mojej druhá sestra na otca. A ja som miešanec z oboch.

Srdečne sa zasmial a povedal: „Tieto trojčatá sú ešte mladé a ich rodičia sú vysokí. Budú teda vyššie.“ Potom prikázal dôstojníkom, aby mu podali správu o tom, ako za rok narástli.

Tí, rovnako ako dievčatá, boli dojatí k slzám.

Neskôr boli údaje o raste trojčiat pravidelne hlásené najvyššiemu veliteľstvu.