Skip to content

Ostatky zesnulých vlastenců uloženy v Sinmi-ri

Pchjongjang, 4. prosince čučche 109 (2020) (KCNA) – Ostatky zesnulých vlastenců byly nově uloženy na hřbitov vlasteneckých hrdinů v Sinmi-ri.

Patří mezi ně soudruh Sin Un Ho, který byl důstojníkem Korejské lidové armády, a soudruh Kang Čong Ho, bývalý ředitel Uměleckého studia Korejské lidové armády. Kromě nich také bývalý náměstek ministra zahraničí soudruh Čon Hi Čong a někdejší rada ředitelství těžebního průmyslu v Tančchonu soudruh Hong Si Hak, kteří věrně podporovali vedení strany.

 

 

Mezi zesnulými vlastenci je soudruh Kim Čchang Sop, který jako generál Korejské lidové armády věnoval vše posvátnému boji za obranu vůdce, společenského systému a lidu, a hrdinka KLDR soudružka Ra Mjong Hi, která přispěla k včasnému odhalení a zmaření spikleneckých intrik protistranických kontrarevolučních frakcionářů. Bývalý vedoucí oddělení nemocnice Červeného kříže v Koreji soudruh Song Čchang Gu a bývalá výzkumná pracovnice v oblasti stavebních technologií Státní akademie věd soudružka Pjon Ung Hi se podíleli na rozvoji lékařské vědy a stavebních technologií země. Soudruzi Čong Mjong Pak a Pak Jun Gwan nezištně přispěli k posílení a rozvoji naší strany.

Obřady pohřbení ostatků se konaly 3. a 4. prosince na hřbitově vlasteneckých hrdinů v Sinmi-ri. Ostatky zesnulých vlastenců byly uloženy do hrobů. Účastníci položili kytice a květiny k hrobům zesnulých vlastenců a uctili jejich památku chvilkou ticha.

 


 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp