Skip to content

Nové dopravné prostriedky v Pchjongjangu

Pchjongjang 3. augusta čučche 110 (2021) (KCNA) – V posledných rokoch sa v uliciach Pchjongjangu, hlavného mesta KĽDR, objavilo veľké množstvo trolejbusov a električiek nového typu. Tieto dopravné prostriedky, obľúbené u všetkých ľudí, zohrávajú veľkú úlohu pri predchádzaní znečisteniu ovzdušia a uľahčovaní prepravy občanov.

Ich cestujúci s hlbokým dojatím spomínajú na úsilie, ktoré vynaložil vážený generálny tajomník súdruh Kim Čong Un pri riešení problému dopravy v hlavnom meste.

V jeden augustový deň roku čučche 107 (2018) navštívil vážený súdruh generálny tajomník Pchjongjanský trolejbusový závod a električkovú vozovňu Songsan. Preskúmal nové typy trolejbusov a električiek, ktoré kórejskí robotníci vyrobili v krátkom čase vlastným úsilím a technológiou, a dokonca viedol o polnoci ich skúšobnú jazdu.

V ten deň povedal s potešením, že ľudia budú nadšení, keď uvidia nové, doma vyrobené električky a trolejbusy jazdiť po uliciach a že zámerom našej strany je dať ľuďom aj z neba hviezdu, ak si to želajú.

Ulicami hlavného mesta teraz premávajú trolejbusy a električky nového typu a vyjadrujú jeho vrúcnu lásku k ľuďom.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp

Nový typ električky pri skúšobnej jazde s váženým súdruhom Kim Čong Unom


Hrdé vodičky pchjongjanského dopravného podniku