Skip to content

Uctění památky čínských lidových dobrovolníků

Pchjongjang 26. října čučche 110 (2021) (KCNA) – U příležitosti významného dne vstupu čínských lidových dobrovolníků na korejskou frontu poslal generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un věnec na Hřbitov čínských lidových dobrovolníků v okrese Hečchang v provincii Jižní Pchjongan.

 

 

Věnec, který soudruh Kim Čong Un zaslal jménem všeho korejského lidu, byl s úctou položen na Hřbitově čínských lidových dobrovolníků 25. října.

S úctou byly také položeny věnce jménem Ústředního výboru Korejské strany práce a Komise pro státní záležitosti KLDR.

U příležitosti 71. výročí vstupu čínských lidových dobrovolníků na korejskou frontu byly 25. října položeny věnce k Památníku přátelství. Slavnosti byli přítomni místopředseda prezídia (stálého výboru) Nejvyššího lidového shromáždění soudruh Kang Jun Sok, zástupce vedoucího oddělení Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Mun Song Hjok, náměstek ministra obrany generálporučík pozemních vojsk soudruh Kim Čchol Gun, náměstek ministra zahraničních věcí soudruh Pak Mjong Ho a další příslušní funkcionáři.

 

 

Účastníci uctili minutou ticha památku padlých čínských lidových dobrovolníků, kteří projevili ušlechtilý smysl pro internacionální povinnost a bezpříkladného ducha sebeobětování ve svaté válce proti ozbrojenému útoku imperialistů. Bojovali s vysoko vztyčeným praporem proti americké agresi na pomoc Koreji, na obranu svých domovů a své rodné země.

Poté si účastníci prohlédli Památník přátelství.

V tento den byly položeny věnce na hřbitovech čínských lidových dobrovolníků obvodě Hjongdžesan města Pchjongjangu, městě Andžu a okrese Hečchang v provincii Jižní Pchjongan, v okrese Onsong v provincii Severní Hamgjong a ve městě Kesong.

Pracovníci čínského velvyslanectví položili 25. října květinový koš k Památníku přátelství. Předtím velvyslanec a pracovníci velvyslanectví položili květinový koš a květiny na hřbitově hrdinů čínských lidových dobrovolníků v okrese Čangdžin v provincii Jižní Hamgjong.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp