Skip to content

Zemřel soudruh Vilém Danda

Bolestně nás zasáhla smutná zpráva, že 18. října 2021 nás opustil ve věku 82 let soudruh Vilém Danda, dlouholetý člen výboru Společnosti česko-korejského přátelství Pektusan.

Soudruh Vilém Danda, narozený 28. května 1939, byl dlouholetým členem a funkcionářem Komunistické strany Československa a později Komunistické strany Čech a Moravy. Před kontrarevolučním pučem byl náčelníkem Městského štábu Lidových milicí v Praze. Celý svůj život zasvětil boji za sociálně spravedlivou společnost, budování a obraně socialismu. Po obnově kapitalismu, kterou rozhodně odmítal, z celého srdce podporoval hrdinnou Korejskou lidově demokratickou republiku, která zůstala neporazitelnou pevností socialismu a antiimperialistické nezávislosti.

Čest jeho památce!

 

 

Soudruh Vilém Danda hovoří na pietním shromáždění k výročí úmrtí soudruha Kim Čong Ila na velvyslanectví KLDR v Praze 17. 12. 2018.

 

 

Soudruh Vilém Danda hovoří na pietním shromáždění k výročí úmrtí soudruha Kim Čong Ila v Praze na Smíchově 13. 12. 2016. Zleva tehdejší III. tajemník velvyslanectví soudruh Ma Čchol Hun, tehdejší mimořádný a zplnomocněný velvyslanec soudruh Kim Pchjong Il a tehdejší 1. místopředseda Společnosti česko-korejského přátelství Pektusan soudruh RSDr. Jozef Servista.

 

 

Soudruh Vilém Danda s radou velvyslanectví KLDR soudruhem Kim Čchon Se a členy výboru Společnosti česko-korejského přátelství Pektusan na velvyslanectví KLDR v Praze 11. 5. 2017.