Skip to content

“Soudce terorismu” musí sedět na lavici obžalovaných

Pchjongjang 28. prosince čučche 110 (2021) (MZV KLDR) – Spojené státy americké, které při každé příležitosti nastolují „problematiku terorismu“, se tváří jako „soudce terorismu“. Pokud se podíváme na krvavé stopy formování jejich státu a celého procesu dějin zabírání kolonií, jsou to USA, které považují masakry, ničení a drancování za jediný způsob existence, a nejsou ničím jiným než semeništěm a vůdcem terorismu.

Již 6. americký prezident John Quincy Adams tvrdil, že terorismus je účinnou metodou při zacházení s ignorantskými a hrubými indiány a černochy a otevřeně podněcoval k terorismu proti domorodým indiánům. Kvůli nelidským teroristickým činům USA se počet indiánů snížil z 5 milionů v roce 1492 na 250 tisíc na počátku 20. století.

 

 

Ještě názorněji ukazuje skutečnou povahu USA jako zločineckého teroristického státu více než 200 jimi vyprovokovaných válek.

Velké i malé války vyprovokované USA, včetně Korejské války v 50. letech, války ve Vietnamu v 60. a 70. letech, invaze na Grenadu a do Panamy v 80. letech, války v Perském zálivu a balkánské války v 90. letech 20. století, války v Afghánistánu v roce 2001, války v Iráku v roce 2003 a další byly rozsáhlými činy státního terorismu, které ohrožovaly nebo svrhly legitimní vlády a připravily o život desítky milionů civilistů.

Války vyprovokované USA pod záminkou „boje proti terorismu“ daly vzniknout všem druhům teroristických organizací, které ohrožují světový mír a bezpečnost a přitom páchají nejrůznější teroristické činy, jako jsou teroristické bombové útoky na auta a silnice atd.

Spojené státy americké jsou teroristickým zločineckým státem, který neváhal provádět teroristické útoky proti politickým činitelům, vládním představitelům a dokonce i hlavám protiamerických, nezávislých a nechtěných států. Teroristické tajné vražedné operace spáchané Spojenými státy v minulém století proti předním politickým osobnostem a vládním představitelům různých zemí světa dosahují více než 1 000 případů a jejich rozsah zahrnuje Asii, Afriku, Latinskou Ameriku atd.

Chapadla Spojených států se nepochybně natáhla za černou oponu teroristických útoků a atentátů na vůdce zemí, které se stavěly proti imperialismu a za nezávislost. Jako příklad lze uvést intriky a pokus o atentát proti indonéskému prezidentu Sukarnovi v 50. a 60. letech, svržení Mossadekovy vlády v Íránu (1953), atentát na prvního premiéra Demokratické republiky Kongo Lumumbu v roce 1961, atentát na madagaskarského vůdce Ratsimandravu v roce 1975, výbuch letadla s mosambickým prezidentem Machelem v polovině 80. let, 630 pokusů o atentát na kubánského vůdce Fidela Castra a další. Mezinárodní společenství jednomyslně prohlašuje, že Spojené státy stojí v zákulisí náhlé smrti bývalého venezuelského prezidenta Huga Cháveze.

Spojené státy plně prokázaly, že dokonce i jejich spolupracovníci, jako byl Ngo Din Diem z bývalého Jižního Vietnamu, které si Spojené státy samy vychovaly, se stanou terčem jejich útoků, jakmile ztratí svou hodnotu nebo půjdou proti Spojeným státům.

Přesto USA odsuzují ostatní země jako „teroristické státy“. Je to stejné, jako když zloděj křičí: “Chyťte zloděje!”

USA musí usednout na lavici obžalovaných a čelit nejtvrdšímu a nejpřísnějšímu trestu za teroristické zločiny.

 

 

 

Ministerstvo zahraničních věcí Korejské lidově demokratické republiky,

http://mfa.gov.kp