Skip to content

Oslavy zakončení 7. sjezdu KSP

Pchjongjang, 10. května čučche 105 (2016) (KCNA) – V Pchjongjangu se v úterý konala masová manifestace a veřejný průvod na Kim Ir Senově (Kim Il Sungově) náměstí s pompou na oslavu sedmého sjezdu Korejské strany práce (KSP).

MM00242912

Ve chvíli, kdy Kim Čong Un, předseda KSP, první předseda Komise národní obrany KLDR a vrchní velitel Korejské lidové armády, se objevil na tribuně cti na náměstí, jásot “hurá!” otřásl nebem i zemí, gumové balóny vzlétly k nebi nad náměstím a byl vypálen ohňostroj.

Kim Čong Un přijal nadšené ovace davu.

Byl obdarován kyticemi od členů Korejského svazu dětí.

Na tribuně cti byli přítomni Kim Jong Nam, Hwang Pjong So, Pak Pong Ču a další vysocí straničtí, státní a armádní činitelé, funkcionáři ÚV strany, předsedové provinčních výborů strany a velitelé Korejské lidové armády.

Přítomni byli pozvaní Kim Jong De, předseda Ústředního výboru Korejské sociálně demokratické strany, Jun Čong Ho, místopředseda Ústředního výboru Čeondoistické strany Chongu, Čo Il Min, vedoucí pchjongjangské mise Antiimperialisté národní demokratické fronty, Pu Jong Uk, vedoucí blahopřejné skupiny Korejců v Japonsku, Cha Sang Bo, vedoucí blahopřejné skupiny Generálního svazu Korejců v Číně, účastníci sedmého sjezdu KSP, funkcionáři strany, ozbrojených sil a orgánů moci, organizací pracujícího lidu, ministerstev a dalších státních institucí, vojsk Korejské lidové armády a Korejských lidových vnitřních bezpečnostních sil, ti, kteří prováděli pracovní výkony v 70denní kampani, blahopřejná skupina Korejců v Japonsku a blahopřejná skupina Generálního svazu Korejců v Číně slavící sedmý sjezd KSP, zámořští Korejci, zahraniční diplomatičtí vyslanci a zástupci mezinárodních organizací a členové sboru zdejších vojenských přidělenců i zahraniční hosté.

MM00242913

Kim Jong Nam, člen prezídia politického byra Ústředního výboru KSP a předseda prezídia Nejvyššího lidového shromáždění KLDR, pronesl projev.

Poznamenav, že sedmý sjezd KSP byl politickou událostí, která bude zvláště zaznamenána v dějinách KSP a KLDR, řekl, že sjezd zvolil Kim Čong Una za předsedu KSP, což odráží jednoznačnou vůli a touhu celé strany, celé armády a všeho lidu.

Zdůraznil, že volba Kim Čong Una za předsedu KSP výrazem intenzivní věrnosti a absolutní důvěry armády a lidu KLDR v něj a velkou revoluční událostí zaručující prozíravý plán strany a revoluce, země a národa.

Vyjádřil největší slávu a vřelé gratulace Kim Čong Unovi po jeho zvolení předsedou KSP, odrážející jednomyslný pocit všech členů strany, vojsk a lidu po celé zemi.

pruvod_04

Z pověření Kim Čong Una, předsedy KSP, Kim Jong Nam přidal jménem Ústředního výboru strany nejvřelejší poděkování všem členům strany,vojskům a lidu za to, že uzavřela 70denní kampaň věrnosti vítězstvím a oslavili sjezd strany jako velké revoluční výročí.

Poukázal na to, že Kim Čong Un ve své zprávě přijaté na sjezdu stanovil strategickou linii a stanovil celkové úkoly pro dokončení věci socialismu čučche pod vtyčeným praporem modelování celé společnosti na kimirsenismu-kimčongilismu.

Zdůraznil, že je nutné, aby všichni členové strany, funckionáři a ostatní lid povstali v boj k provedení rozhodnutí, učiněných 7. sjezdem KSP, se stejným elánem a rázností, jaké projevili v 70denní kampani věrnosti.

Poté následoval veřejný průvod stovek tisíc pracujících Pchjongjangu.

Zástupy veřejného průvodu prošly náměstím, přetékajícím velkými emocemi a radostí všech vojsk a lidu nad tím, že Kim Čong Un byl zvolen předsedou KSP na jejím sedmém sjezdu.

Všichni účastníci vyjádřili největší slávu a nejvřelejší díky jemu, který zvelebil sedmý sjezd KSP jako velký politický festival, který bude zvláště zaznamenán v dějinách strany.

Kim Čong Un srdečně zamával nadšeně jásajícím účastníkům veřejného průvodu a masám.

Nápisy  “Kim Ir Sen”, “Kim Čong Il”, “Kim Čong Un”, “Oddaná obrana vůdce”, “Jednomyslná jednota”, “Sedmý sjezd” a ostatní nápisy a vlajky KSP a KLDR byly vystaveny na náměstí.

Na konci veřejného průvodu účinkovala vojenská skupina, vytvořivší formace znázorňující znak KSP a písmena “Vítězství” při hraní “Ódy na generála Kim Čong Una”.

Na konci veřejného průvodu dav opět přešel do jásotu “hurá!”, byly vypáleny ohňostroje a vzlétlo mnoho gumových balónů.

Kim Čong Un srdečně ocenil nadšené povzbuzování mas před pódiem tribuny cti.

pruvod_02

V úterý večer se na Kim Ir Senově náměstí konala slavnost mládeže a studentů a pochodňový průvod mladého předvoje k oslavě sedmého sjezdu KSP.

Večerní slavnost a pochodňový průvod jasně ukázal neměnnou víru a vůli pěti milionů členů mladého předvoje, rozhodnutých úctyhodně plnit své čestné poslání a povinnost jako rezervní síla, kupředu postupující skupina a křídlo KSP a jako mistři moci velké pektusanské  mládeže při provádění procesu budování prosperujícího socialistického národa pod revolučním praporem velkého kimirsenismu-kimčongilismu, těsně semknuti kolem maršála Kim Čong Una.

kcna.kp (zkráceno)

pruvod_01 pruvod_03  pruvod_05 pruvod_06 pruvod_07 pruvod_08 pruvod_09 pruvod_10 pruvod_11 pruvod_12 pruvod_13 pruvod_14