Skip to content

Dělnická poslankyně dostala velký luxusní dům

Soudružka Han Mjong Hui je tkadlenou všeobecné dílny na předení hedvábí Textilní továrny Kim Čong Suk v Pchjongjangu a také poslankyní Nejvyššího lidového shromáždění Korejské lidově demokratické republiky.

Od ukončení střední školy zde pracuje 24 let jako tkadlena a proslavila se jako vysoce kvalifikovaná dělnice a novátorka práce.
 

 
Jen v roce 2013 obsluhovala 12 tkalcovských stavů, tedy trojnásobek své pracovní normy, aby předčasně splnila svůj národohospodářský pětiletý plán.

41letá žena pokračuje ve vedení kampaně zaměřené na více tkalcovských stavů, aby přeplnila svůj výrobní plán. Země ji prosadila za poslankyni Nejvyššího lidového shromáždění, když vedla všechny členy pracovní skupiny ke kolektivnímu novátorství, aby bylo možné utkat velké množství látek.

“Průběh mého růstu na poslankyni Nejvyššího lidového shromáždění je nemyslitelný bez laskavé péče Korejské strany práce,” říká soudružka Han Mjong Hui.

Poprvé se zúčastnila národního oslavného představení a státní recepce ke Svátku práce jako zástupkyně dělnictva v roce 2012, v březnu 2013 Národní konference lehkého průmyslu a v říjnu téhož roku slavnostního otevření vodního parku Munsu jako delegátka pracujících žen, aby přestřihla pásku. Zúčastnila se také shromáždění k oslavě 70. výročí Korejské strany práce v říjnu 2015 a dalších oslavných akcí u významných příležitostí, včetně výročí založení strany a KLDR.

Letos v dubnu se také zúčastnila oslav k 90. ​​výročí založení Korejské lidové revoluční armády a měla tu čest se několikrát vyfotografovat společně s generálním tajemníkem soudruhem Kim Čong Unem.

Byla oceněna státními vyznamenáními nejvyšší třídy včetně náramkových hodinek se jménem velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena.

Letos v dubnu dostala zdarma luxusní dům o rozloze přes 200 metrů čtverečních v Kjongru-dongu, který byl postaven na břehu řeky Potchong v Pchjongjangu. V novém domově, který ztělesňuje požadavky moderní civilizace a architektury na nejvyšší možné úrovni a který nabízí veškeré pohodlí bydlení, se na První máj, mezinárodní svátek pracujících celého světa, ohlédla za svou minulostí: “Jen když podporujeme vůdce lidu, můžeme my obyčejní dělníci dodat lesk svému životu,” říká soudružka Hanová.

 

Pchjongjangský deník – The Pyongyang Times – pyongyangtimes.com.kp