Skip to content

Elektrárna Orangčchon 3 dokončena

Pchjongjang 5. srpna čučche 111 (2022) (KCNA) – Elektrárna Orangčchon 3 byla úspěšně postavena v provincii Severní Hamgjong. Na místě se 4. srpna uskutečnilo její slavnostní otevření.

Přítomni byli člen politbyra a tajemník Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Čon Hjon Čchol, místopředseda vlády soudruh Ri Song Hak, ministr elektroenergetiky soudruh Kim Ju Il, vedoucí tajemník provinčního výboru Korejské strany práce v Severním Hamgjongu soudruh Kim Čchol Sam, předseda lidového výboru provincie Severní Hamgjong soudruh Pak Man Ho, příslušní funkcionáři, představitelé provincie, budovatelé a zaměstnanci elektrárny.
 

 
Soudruh Čon Hjon Čchol přečetl děkovný dopis Ústředního výboru Korejské strany práce budovatelům, pracujícím a funkcionářům provincie a příslušných sektorů, kteří se zasloužili o stavbu.

Soudruh Ri Song Hak pronesl inaugurační proslov, po kterém následovaly projevy.

Řečníci uvedli, že elektrárna je skvělým plodem význačného vedení Ústředního výboru strany, které ve všech směrech zvyšuje naši vlastní sílu tím, že výrazně pozvedá revolučního ducha a vlastenecký zápal mas a sebevědomě otevírá novou éru národního rozkvětu.
 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp