Skip to content

Prvá piatková práca úradníkov na družstvách v KĽDR

Pchjongjang 15. januára čučche 112 (2023) (Rodong sinmun) – Funkcionári ministerstiev a národných inštitúcií KĽDR navštívili v piatok poľnohospodárske družstvá v okolí Pchjongjangu, aby vykonali prvú piatkovú prácu v tomto roku.

Stretli sa na Kim Ir Senovom námestí a odišli na družstvo Čchilgol v okrese Mangjongde, družstvo Čongbek v okrese Rangnang a družstvo Hjongsan v okrese Hjongčesan. Nákladné vozidlá prevážajúce kvalitný hnoj a drobné poľnohospodárske náradie, ktoré poskytli ministerstvá a štátne inštitúcie, vyrazili na družstvá.

Úradníci Stáleho výboru Najvyššieho ľudového zhromaždenia, sekretariátu kabinetu a mnohých ďalších útvarov vykonávali vykladanie a prepravu hnoja spolu s poľnohospodárskymi pracovníkmi na zeleninovej farme Čchilgol. Funkcionári ministerstva stavebníctva a priemyslu stavebných materiálov, Komisie pre kontrolu kvality, Ústredného výboru Socialistického zväzu žien, Obchodného úradu Pongchwa a ďalších jednotiek sa zaoberali prácami na rozmetávaní hnoja na zeleninovej farme Čongbek. Úradníci ministerstva chemického priemyslu, centrálnej banky a ďalších jednotiek vykonávali piatkovú prácu na zeleninovej farme Hjongsan.

Povzbudení pomocou funkcionárov ministerstiev a národných inštitúcií, poľnohospodárski pracovníci zintenzívňujú poľnohospodársku prácu, aby dosiahli cieľ produkcie obilia na tento rok, ktorý stanovila strana.

 


 

Noviny práce (Rodong sinmun) – rodong.rep.kp